26 Feb

Водещи професионалисти в сферата на социалното предприемачество, бизнес моделирането и комуникациите, с умение да предават сложна информация по лесен и разбираем начин, се включват като фасилитатори в третото издание на Академия за социални предприемачи.

Фасилитатор на Модул 1: Социална промяна, който ще се проведе от 30 март до 1 април, за трети пореден път ще бъде Юрий Вълковски – изпълнителен директор на Reach for Change България и организатор на Академията за социални предприемачи.

Юрий има 20-годишен опит в неправителствения сектор в България и Европа – работи за изграждането на капацитета на независими социални и културни организации и се бори за прозрачност и ефективност на правителствените политики и дейности. Алумни е на German Marshall Fund и Salzburg Global Seminar. Също така е член на Стратегическата група на Европейската инициатива “Душа за Европа”, както и на Комисията по политики на European Venture Philanthropy Association. От 2004 г. преподава мениджмънт на неправителствени организации и културен мениджмънт. През 2014 г. е обявен за един от 40-те млади европейски лидери под 40 години. Ръководи конкурса за социални предприемачи ПРОМЯНАТА, който Reach for Change България организира от 2014 година насм в партньорство с Нова Броудкастинг Груп. За четири години чрез своя Инкубатор и Акелератор ПРОМЯНАТА е помогнала на 71 социални предприемачи да развият идеите си и да разрастнат дейността си. През 2016 г.

Кои според опита на Юрий са седемте грешки на стартиращите социални предприемачи – виж тук

Фасилитатор на Модул 2: Бизнес моделиране, който ще се проведе между 13 и 15 април, отново ще бъде Цветелина Тенева – съосновател  на The Business Institute.

Цвети е старши фасилитатор на The Business Institute и Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси – съвместен продукт на Института и ВУЗФ – университет по финанси, бизнес и предприемачество. Експерт в областта на иновативните бизнес модели и оценка на потенциала и развитие на идеи за нови продукти. Маркетинг експерт като образование и основна професионална област, надградена в областите бизнес моделиране, пазарни стратегии, продуктово развитие и иновации. Има опит като Марком мениджър и Маркетинг директор в Орбител, а преди това – ПР експерт в Правителствената информационна служба.

Какво сподели Цвети за развитието на социалното предприемачество и кои са любимите й примери в сферата, виж тук.

Фасилитатор на Модул 3: Привличане на подкрепа, който ще се проведе между 20 и 22 април, ще бъде проф. д-р Десислава Бошнакова.

Десислава Бошнакова е преподавател по ПР в Нов български университет. Собственик и управител на бутиковата PR агенция ROI Communication, блогър, ревностен почитател на TED, куратор на TEDxNBU (2011-2016), куратор на TEDxSofia 2017-2018, лектор на Фестивала “Свободата да обичаш” и обучител. Сред първите получили специализирано образование по PR в България. През 2017 година завършва и магистратура по театрална режисура. Била е гост лектор в чуждестранни университети в САЩ, Финландия и Гърция.

Автор е на книгите „PRоговорки“, „Политическите комуникации в мрежата 2.0”, „13 истории за W + 2 бонус“, “Колективната мъдрост: Краудсорсинг” и съавтор на “The 21st Century Meeting and Event Technologies: Powerful Tools for Better Planning, Marketing, and Evaluation”. Преводач и издател на специализирана литература. Автор в списание “Мениджър”.

Кои са 10-те книги за ПР и комуникация, които Деси Бошнакова препоръчва – виж тук.

Академия за социални предприемачи е интензивна обучителна програма за стартиращи социални предприемачи на Reach for Change България.

Академията се случва с финансовата подкрепа на ING Bank, клон България и с медийното партньорство на Нова Бродукастинг Груп, Нетинфо, Младите успели българи, Кариери и НПО Портал. Домакин за втора поредна година са SAP Labs.