09 Jun

На 9 юни 2017 беше даден старт на второто издание на „Академия за социални предприемачи“ – проект, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017, от Reach for Change България в партньорство с Фондация „Бизнес институт“.

Събитието беше открито с лекция на д-р Маркус Фрайбург – основател нa немската Агенция за финансиране на социални предприемачи (FASE), събрала над 10 милиона EUR инвестиции за социални предприемачи. Лекцията беше възможност за над 70 човека с интерес към социалното предприемачество да видят на живо в София признат лидер от Европа в сферата на финансирането на бизнеси със значима кауза. Д-р Фрайбург обясни какво означава социално предприемачество, даде добри примери и разказа за начините за създаване на устойчиви бизнес модели.

Гост на събитието беше Михаела Иванова – общински съветник и член на Програмния съвет на Програма Европа. Тя е сред авторите на Стратегията за младите хора на Столична община, в която един от акцентите е младежкото и социално предприемачество.

Юрий Вълковски , Reach for Change България и Цветелина Тенева, The Business Institute – организатори и главни фасилитатори в Академията, поздравиха всички участници и гости, представиха това, което ги очаква в рамките на формата.

Академия за социални предприемачи е интензивна и практическа обучителна програма с над 30 участници с желание за развитие в сферата на социалното предприемачество. През следващите три седмици, в рамките на Академията, участниците ще се включват в практични работни сесии, основани на международни методологии и бизнес инструменти, ще работят в екипи по практически казуси, ще имат възможност да научат за опита и експертизата от над 15 бизнес и социални ментори, гост-говорители и опитни обучители в сферата на социалното предприемачество. Академия за социални предприемачи ще помогне на активни личности да получат знания и умения как да постигат значима социална промяна., изграждайки устойчив бизнес модел.